45 pünkösdi program, fesztivál szerte Magyarországon 2022-ben

Mi sem lehet jobb program a pünkösdi hosszú hétvégén, mint felkerekedni és ellátogatni hazánk mesés helyszíneire, ahol idilli környezetben, ám fesztiválhangulatban tölthetjük el a három napot.

Országszerte megannyi településen várják az érdeklődőket izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal, zamatos borokkal, hagyományőrző rendezvényekkel pünkösdkor, ezek között válogattunk.

Debrecen, június 2-4.

Több, mint 30 pincészet, mintegy 150 fajta tétel, maguktól a borászoktól kóstolva vár téged is egy igazi nyárnyitó ünnepségen, ahol a kiváló borok mellett igazi gasztro street food egységek csillapítják éhséged valamint országosan elismert jazz és modern swing zenekarok húzzák a nótát 3 napon át a Debreceni Belvárosi Borünnepen.

Budapest, június 2-6.

Az Első Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivált rendezik meg a főváros szívében, a Szabadság téren pünkösdkor, melyen a hazai borászatok és a legkiemelkedőbb pezsgőpincészetek termékeit is megkóstolhatjuk.

Füzérradvány, Károlyi-kastély, június 3-5.

A füzérradványi Károlyi-kastély is csatlakozott ahhoz az európai rendezvénysorozathoz, amelynek idei témája a “Kertek és a klímaváltozás”. A háromnapos eseménysorozatban a gyerekek játékos foglalkozások során ismerkedhetnek meg a klímaváltozás kerteket érintő hatásaival, míg a felnőttek parktúrák, környezetvédelmi előadások segítségével ismerhetik meg a kastély lenyűgöző angolparkját.

Tata, június 3-5.

A Tatai Patara Fesztivál 14. alkalommal kerül megrendezésre, amely török kori időket idéző programokkal várja a látogatókat a kastély parkjában.

Zsámbék, június 3-5.

Első alkalommal szerveznek Pünkösdi fesztivált Zsámbékon, melynek összművészeti jellege összeköti az irodalmat, a szerzői estet, a zenei koncerteket a zarándoklattal, a hitélettel.

Szeged, június 3-5.

11 világsztár érkezik az ország legnagyobb retro fesztiváljára, a Deja Vu Fesztiválra, Szegedre. A pünkösdi hosszú hétvégén minden eddiginél nagyobb és színesebb programot kínál a szezonnyitó fesztivál.

Szekszárd, június 3-6.

Szekszárd történelmi belvárosában rendezik meg a Pünkösdi Hal- és Vadünnep programsorozatot, amely színvonalas programokkal és gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket. Természetesen a pünkösdi hagyományokat is felelevenítik a négynapos ünnepen.

Székesfehérvár, június 3-6.

A pünkösdi hétvégén ismét virágpompába öltözik a fehérvári belváros, a virágkötő mesterek ebben az esztendőben hat helyszínen alkotnak, az Országalmát közösen díszítik fel az ünnepre. A Városház téren koncertek, családi programok várják az érdeklődőket.

Palkonya, június 4-5.

Pünkösdkor igazi programkavalkád várja a Palkonyára látogatókat: kiváló borok, műemléki pincesor, hangulatos kulturális rendezvények és könnyűzenei koncertek varázsolják az ünnepet igazi élménnyé.

Füzér, június 4-5.

A 15. Pünkösdi Mulatság rendezvényen változatos programokkal elevenedik meg Füzér vára: többek között összecsapnak a reneszánsz kori lovagok és a zsoldosok, mesekuckó várja a kisebbeket, lesz ingyenes tárlatvezetés, középkori játékudvar, és vásárok.

Pákozd, június 4-5.

Nem mindennapi programnak lehetünk tanúi a pünkösdi hétvégén: 30. alkalommal rendezik meg Pákozdon a Sárkányeresztó találkozót, ahol a látványon kívül megismerhetjük a sárkányozás csínját-bínját, valamint élvezhetjük a kísérő programokat is.

Eger, június 4-6.

Interaktív kiállításokkal, érdekes tárlatvezetésekkel, a vár vitézeinek izgalmas előadásaival várnak minden korosztályt az Egri várban a pünkösdi hétvégén.

Sárospatak, június 4-6.

28. alkalommal rendezik meg Sárospatakon a Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnepet: a város több pontján,  három napon át zajló ingyenes rendezvény számos szórakoztató programot kínál.

Sirok, június 5.

Pünkösdi Várnapot rendeznek a Siroki várban, ahol sokszínű, hagyományőrző programok várják a család minden tagját egész nap a várban és környékén.

Kisnána, június 5-6.

11 és 15 óra között várfelfedező játékkal, lengőtekével, zoknicsatával várják a családokat a Kisnánai várban, ahol további ügyességi játékok, kézműves foglalkozások is helyet kapnak mind a két nap.

Hollókő, június 5-6.

Pünkösdi programok az ófaluban, Várnapok a felújított, és a pünkösdi vasárnap újranyitó Hollókői várban – ezeket kínálja a számos rendezvényt felsorakoztató hétvége a világörökségi településen.

Ópusztaszer, június 5-6.

Bábszínházi előadásokat, kézműves foglalkozásokat, lovasbemutatókat és pünkösdi királyválasztást, izgalmas előadásokat is kínál a Pünkösdölő az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Nyíregyháza, június 5-6.

A Sóstói Múzeumfaluban megelevenednek a pünkösdi hagyományok, mindkét nap vásár és izgalmas programok várják az érdeklődőket.

Poroszló, június 5-6.

Kézműveskedés, óriásakvárium, víz alatti alagút, vidrák látványetetése, állatbemutatók és kirándulások is várják a a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumba érkezőket a pünkösdi hétvégén.

Ajka, június 5-6.

Neves somlói pincészetek kínálják finom boraikat Ajka főterén a Borvarázs Somlói Bor- és Tócsifesztivál alkalmával a pünkösdi hétvégén. A zamatos nedűk mellett programok, koncertek is színesítik a rendezvényt.

Szentendre, június 5-6.

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum portáin a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő örökségek mutatkoznak be a Pünkösdi Örökségünnepen.

A balatoni pünkösdi programokhoz KATTINTS IDE!

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!