Családbarát hely védjegyet kapott a Zalakarosi Fürdő

A Családbarát Hely tanúsító védjegy egy minősítési rendszer, amely egy hivatalos auditálási folyamat eredményeként dönti el, hogy mely jelentkezők kaphatják meg a védjegyet.

Családbarát Hely tanúsító védjegyet kapott a Zalakarosi Fürdő, melyet újabb két éven át viselhet. Nem ez az első alkalom a fürdő életében, hiszen utoljára 2019. december 11-én is elnyerte ezt az elismerést.

A Családbarát Magyarország Központ kormányhatározat alapján alakította ki és fejleszti tovább a Családbarát Hely tanúsító védjegy és minősítés egységes rendszerét és eljárásrendjét, valamint végzi a szervezetek minősítését.

Az új védjegy egy egységes, magas szintű kritériumrendszeren alapuló tanúsítvány, melynek célja, hogy a Családbarát Hely tanúsító védjegy garantált minőséget jelentsen.

A Zalakarosi Fürdő 2022 januárjában vett részt az auditáláson és nyerte el a Családbarát Hely tanúsító védjegyet.

– Nekünk Zalakaroson és a Zalakarosi Fürdőn a családok az elsők – mondta el Podlovics Péter vezérigazgató, aki hozzátette: az idei évben különböző attrakciók megvalósítását, valamint rengeteg izgalmas gyermekprogramot is terveznek.

A Zalakarosi Fürdőt 1965-ben alapították, s az utóbbi években teljesen megújult: a terápiás szolgáltatások mellett a wellness fellegvára is egyben. A fürdőn két nagy részt lehet alapvetően elkülöníteni: a különböző vízi élményeket nyújtó gyógycentrumot és élményfürdőt, melyekhez szabadtéri medencék is tartoznak, valamint a fedett termálfürdőt és a hozzátartozó termálstrandot.

Az élményfürdőt és a beltéri gyermekvilágot összekötő területen található a szaunavilág, ahol a panorámás finn szauna mellett elérhető az országban egyedülálló, kicsik számára is bátran használható gyermekszauna. A gyermekszauna 40-45 ̊C hőmérsékleten működik, így a család együtt élvezheti a szaunázás élményét.

A fürdőben különböző hőmérsékletű gyógy- és termálvizet használnak. A gyógyvízellátás több kútból történik. A 96 °C-os termálvizet gyógyászati célra alkalmazzák, míg az 53 °C-os termálvizet a strandmedencék feltöltésére.

A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz enyhén radioaktív, metabórsav tartalma igen nagy. A gyógyvíz legjobb hatását a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és ízületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcsere zavarok kezelésében fejti ki.

A Zalakarosi Fürdő több díjat is magáénak tudhat: nyert már bronzérmet az Év Fürdője közönségszavazáson, megkapta a Magyar Fürdőszövetség Innovációs nagydíját a szolgáltatások kategóriájában, valamint a Magyar Fürdőszövetség, valamint az Európai Fürdőszövetség ötcsillagos minősítése révén a Zalakarosi Fürdő belépett az európai termálturizmus elitjébe is.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!