A legeket díjazták a hortobágyi Daruporta versenyen

A több éves hagyományra visszatekintő Darufesztivál teljes időszakában Hortobágy különböző pontjait feldíszített Daruporták ékesítik.

Hortobágy egyik turisztikai attrakciójához, a daruvonuláshoz kapcsolódik a Daruporta szépítő verseny, melynek célja az őszi hangulatot keltő, valamint a daruvonuláshoz kapcsolódó látványelemek megjelenítése, a magán és vállalati porták, közösségi terek szépítése.

Olyan utca- és portadíszeket díjaztak, amelyeknek legjobb az eredetisége, kreativitása, esztétikai minősége, a tárgyak összhangja, valamint a kihelyezés kivitelezésének minősége, illetve amelyek az őszi hortobágyi hangulatot legjobban kifejezik szem előtt tartva a természetességet, utalnak a daru jelenlétére és ügyelnek a környezet állapotára is.

A dekorációhoz természetes anyagokat, mezőgazdasági termékeket, mint például fát, nádat, kukoricát, élő és száraz virágokat, textíliát, papírt, tököt és más terméseket használhattak fel a versenyzők.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2019. október 25-én került sor, ahol a zsűri és a közönségszavazatok alapján adták át a díjakat.

A Legaktívabb daruporta készítő címet a Hortobágyi Nyitnikék Óvoda kapta.

A Legsokoldalúbb daruportát 2019-ben a Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium készítette.

A Legpéldásabb együttműködésben elkészített daruporta díjat Könnyű Juliánna, Dorcsák Krisztina, Haeringné Delnegró Piroska kapta.

A Leglátványosabb és leginteraktívabb daruporta, valamint a közönség kedvence díjat Vas Tibor nyerte.

Baranyai Sándor készítette a Legtréfásabb daruportát.

A Legötletesebb anyagfelhasználású daruporta címet Barbagianne – Melanie Syrbe és Carlotta Scalco nyerte.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!