A Tisza-tó közepén álló Bölömbika-kilátó lett az Év Kilátója 2021-ben

2021-ben is erős versenyben dőlt el, hogy mely kilátó kapja az Év Kilátója kitüntető címet. A szavazáson az idén átadott Bölömbika-kilátó kapta a legtöbb voksot a természetjáró nagyközönségtől.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda az idén is meghirdette az Év Kilátója pályázatokat, melyekre a nagyközönség küldhette be kedvenceit. A beküldött kilátók közül szakmai szűri választotta ki a 10 legjobbat, melyek aktív turisztikai szempontból kiemelkedőek. A döntős mezőnybe csak jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerülhettek be, melyek izgalmas turistautak vagy vízi turisztikai útvonalak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ezeken a helyeken. A pályázat célja az volt, hogy minél többen válasszák a természetet a szabadidejük eltöltésére, hiszen ez nemcsak a világunk jobb megismeréséhez segít hozzá, hanem testileg és lelkileg is egészségesebb életet élhetünk ezáltal.

A csodálatos kilátás sok kirándulás csúcspontja. Éppen ezért nem véletlen, hogy 3368 szavazattal a Tisza-tó fölött őrködő Bölömbika-kilátó lett az Év Kilátója. A kilátó idei átadóján a Csodálatos Magyarország is részt vett. A Ravasz-hátnál épült Bölömbika kilátót Újlőrincfalva környékéről lehet legkönnyebben elérni.

Az építmény különlegessége, hogy csak vízi úton lehet megközelíteni, amihez csónakba, kajakba, kenuba kell szállni vagy SUP-ra kell pattanni.

A kilátó egy hínárral benőtt, kevésbé forgalmas, ám annál csodálatosabb helyen áll. A kilátó alatt lehet kikötni, és egyből az első lépcsőfokra lépve felmenni a tetejéig, ahonnan a Kis-Tiszát, a Poroszlói- és a Sarudi-medencét lehet szemügyre venni. A beruházás a vízitúrázók számára hiánypótló, hiszen az ökoturizmusáról méltán híres Tisza-tó belső részein rendkívül kevés a kikötésre alkalmas terület.

Az Év Kilátója szavazás végeredménye, a kilátók neveire kattintva részletes információk érhetők el:

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!