Mozgalmas programok ősszel is a zalakarosi Karos Korzón

Sport, természettúrák, gyógyvíz, jó zenék, színház: ez Zalakaros, és mindennek a kiindulópontja pedig nem más, mint a csodálatos Karos Korzó, a fürdőváros új rendezvényközpontja.

Két hétvégén keresztül a Karos Korzó ad otthont olyan neves sportrendezvényeknek, amelyek évről évre egyre népszerűbbé teszik a fürdővárost az aktív szabadtéri sportok szerelmeseinek körében.

Szeptember 18-19-én kerül megrendezésre a VI. Kis-Balaton kör futóverseny, amelynek első napján kutyás futás, családi – és gyermekverseny, második napján pedig félmaraton, és az esemény ikonikus távja, a Kis-Balatont megkerülő, 34 km-es csodaszép kör, amely a Balaton – felvidék Nemzeti Park kiemelten védett övezetében visz keresztül. Aki nem nevezett be online, ne csüggedjen, a helyszínen is lehet nevezni a Karos Korzó épületében található versenyközpontban a verseny napján is.

Szeptember 25-26-án pedig érkezik a várva várt MAPEI Tour de Zalakaros

Különböző távokkal, céges csapatversennyel, egyéni teljesítménytúrákkal, gyerekversennyel, ahova szeptember 19-ig lehet nevezni.

A versenyeken kívül Zalakaros ideális terep a felkészülésre is, hiszen minden adott az alapos edzések elvégzéséhez: a változatos terepviszonyok, kiváló útvonalak futóknak és bringásoknak, regeneráció és wellness a Zalakarosi Fürdőn, és helyi finomságok a környék vendéglátóhelyein.

Az aktív programok után a októberben a kultúráé lesz a főszerep.

Az első hétvégén, október 1-jén és 2-án rendezik meg Zalakaros Jazz fesztiválját, a Jazz & Karost, ahol a hazai jazz élet színe – java képviselteti magát: Somamagésa x VANAVAN, Kozma Orsi, Veres Mónika Nika, Hot Jazz Band, Budapest Bossa Nova Quartet, a Kanizsa Big Band Berki Tamással kiegészülve, valamint a Kokopelli Jazz matiné gyerekeknek szóló koncertjével kápráztatja el a Karos Korzó közönségét. A jazz kéz a kézben jár a jó borokkal, amiből ezúttal sem lesz hiány, a korzó borházai a zalai borvidék legjobb tételeivel, isteni street food fogásokkal várják a térre a látogatókat. A rendezvény ingyenesen látogatható, a Jazz & Karos  részletes programja a fürdőváros weboldalán megtalálható.

Október 9-én egy különleges színházi előadással készülnek a szervezők: Párbeszéd, sötétben – Koncertszínház Csoóri Sándor életműve alapján, amelyet Vécsei H. Miklós és csapata visz színpadra, tisztelegve a költő életműve előtt, amely a mai eltávolodás és uniformizálódás ellen keres szenvedélyes és egymásra figyeléssel teli válaszokat.

Összefoglalva: egy zalakarosi látogatás wellness testnek, léleknek, szellemnek, minden élmény kiindulópontja az állandóan lüktető Karos Korzó.

A cikk a “Zalakaros Gyógyhely Komplex Turisztikai Fejlesztése GINOP-7.1.9.-17-2017-00004 azonosító számú”  projekt keretében valósult meg.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!