Karos Korzó: megszületett Zalakaros új modern városközpontja

Zalakaroson a Karos Korzó a fürdőváros új négyévszakos rendezvényközpontja, amely teret ad programoknak, találkozásoknak, zenének, táncnak, piacnak, gasztronómiának, sportnak, egyszóval megszületett a közösségi élet szíve, amely tárt karokkal várja a vendégeket.

Zalakaroson minden a víz körül forog, hiszen a gyógyvíz az, ami már közel hat évtizede mágnesként vonzotta az embereket az akkor még cseppnyi zalai faluba.

Aki járt már ott ismeri a bájos, rendezett utcaképpel rendelkező települést és a fő tér nyüzsgő atmoszféráját, melynek varázsát egy különleges fejlesztéssel sikerült tovább fokozni.

Lenyűgöző szökőkút ékesíti az épület előtti, árnyas fákkal szegélyezett ligetet, ahol igazán jól esik egy kicsit megállni és megpihenni.

Nemrég elkészült a város új közösségi találkozópontja, a 6 hektáros zöld területen elhelyezkedő tér egy multifunkcionális fedett rendezvénytérrel, mutatós építészeti megoldásokkal, terep lépcsőkkel, szökőkúttal, fitness és pihenő pontokkal, amely nemcsak modern és családbarát megjelenést kölcsönöz a városközpontnak, hanem időjárástól függetlenül színvonalas rendezvények otthonaként is szolgál.

Milyen extrákkal lepnek meg a tervezők?

A fedett fogadóépületben játszósarok, kávézó és egy 200 fős rendezvényterem is helyet kapott, a sétányon haladva a látogató megcsodálhatja a szemet gyönyörködtető parkokat, kipróbálhatja a mezítlábas Kneipp ösvényt, megpihenhet a napozóágyakon, sötétedés után pedig kihagyhatatlan a csodálatosan megvilágított szökőkút látványa.

Gondoltak az aktív pihenés szerelmeseire is!

A kerékpárosok még biztonságosabb közlekedésének érdekében a Termál úton húzódó kerékpárutat zöldszigetekkel és ülőpadokkal választották el a sétánytól. A tér északi részén, az Arborétumon átnyúlóan egy hangulatos futópálya létesült egyirányú futásvonallal. A területen e-bike kerékpártöltő pont és kerékpártárolók is kialakításra kerültek.

Zalakaros új városközpontjával egy modern és izgalmas gyógyhely született egyedülálló atmoszférával, tiszta levegővel, csodás parkokkal, hangokkal, ízekkel és illatokkal, melyek elrepítenek a pihenés új dimenziójába, ami minden érzékszervet elvarázsol. Érdemes felfedezni az újdonságokat, ezen a nyáron Zalakaros kihagyhatatlan úti cél.

A cikk a “Zalakaros Gyógyhely Komplex Turisztikai Fejlesztése GINOP-7.1.9.-17-2017-00004 azonosító számú”  projekt keretében valósult meg.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!