Ünnepváró programok hazánk meseszép kastélyaiban

A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. által üzemeltetett úrilakok közül néhány mesés adventi programokat kínál.

Nádasdladány kastélyában december 12-én, 17 órakor kezdődik az adventi hangverseny. A Nádasdy-kastély egykor a család könyvtárának és egy jelentős kottagyűjteménynek is helyet adott. A felújítás után a könyvek többsége visszakerült az épületbe, ám a kották javarésze az idők során eltűnt. Az Erdődy Kamarazenekar kutatása révén azonban ráakadt néhány darabra, mely a könyvtár egykori jelzetét viseli, adventi koncertjükön ezek közül egyet meg is hallgathatnak az érdeklődők

Jegyek megvásárolhatók a koncert előtt a helyszínen 3000-Ft-os áron Jegyfoglalás: regisztracio@erdody.hu címen vagy a (1) 898-0919-es telefonszámon lehetséges. Az aznapra érvényes kastélybelépőt és koncertjegyet is vásárlók 30% kedvezményt kapnak mindkét jegy árából. A hangverseny csak védettségi igazolvánnyal látogatható, a koncert alatt maszk viselése kötelező.

December 18-án 15 órakor csendülnek fel az ünnepi dallamok Majkon, a Kamalduli Remeteség Refektóriumában, ahol a Győri Nemzeti Színház zenekarának művészei páratlan zenei élményben részesítik  közönségüket. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot keddtől – vasárnapig 10:00 és 17:00 óra között a  34/560 – 690 telefonszámon lehet jelezni.

Az adventi vasárnapokon a nyitvatartási idő után 18:00 óra és 20:00 óra között is látogatható a dégi Festetics-kastély parkja. Az esti sétán gyönyörködhetünk a kivilágított kastélyban, a hollandi-házban és a karácsonyfában, amit a dégi gyerekek díszítettek fel. A kastély még nem látogatható a felújítása miatt.

December 11-én és 18-án karácsonyi vásárt rendeznek a tiszadobi Andrássy-kastély parkjában. 10:00 és 17:00 óra között gasztronómiai különlegességekkel és helyi kézműves termékekkel várják a látogatókat. A kastély épülete még felújítás alatt áll, így nem látogatható.

December 18-19-én rendezik meg az Adventi Kastélynapokat Gödöllőn. Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte Gödöllőn a karácsonyi ünnepeket. Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra, immáron huszadik alkalommal ünneplőt öltő Királyi Kastély ismét színes programokkal várja az érdeklődőket.

A NÖF kezelésében levő kastélyok és várak nyitvatartása az ünnepek alatt a következőképpen alakul:

December 21 – 23. – Rendes nyitvatartási idő
December 24 – 26. – Zárva
December 27. Hétfő – Zárva
December 28 – 30. – Rendes nyitvatartási idő
December 31. – Rövidített nyitvatartási idő
Január 1- 2. – Zárva
Január 3. Hétfő – Zárva

A szigetvári vár és a sümegi vár esetében a létesítmények weboldalukon tüntetik fel a nyitvatartási időt.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!