600 millió forintos fejlesztés indul Regéc várában

A kivitelezési munkát elnyert cég rövid időn belül megkezdi az egész éven át tartó munkát.

Legutóbb 2015-ben történt nagyszabású fejlesztés a Regéci várban: akkor újjáépítették a vár négyszintes öregtornyát, új látogató fogadó épület készült a bejáratnál, illetve Látogatóközpont épült a település közepén.

2020-ban, egy újabb beruházás révén, tovább szépül a Regéci vár a keleti palotaszárny újjáépítésével, amely az épületegyüttes pincétől a tetőig tartó részletes helyreállítását jelenti. A fejlesztésnek a településen is lesz megvalósuló eleme, egyrészt a műemlékhez vezető út első szakaszának felújítása, továbbá egy történelmi kiállítóház és pihenőpark létrehozására.

A csaknem hatszázmillió forintból megvalósuló beruházás mellett egy kisebb, ugyanakkor igen fontos munka is kezdetét veszi a várban: három igen jelentős falszakasz állagvédelmét érintő fejlesztés is nagy jelentőséggel bír, ugyanis az mind műszaki, mind esztétikai szempontból látványos, értékelhető eredményt fog hozni a várban.

Mindkét fejlesztés Kosdi Attila építészmérnök tervei alapján valósul meg

A koronavírus-járvány miatt ugyan Regéc vára sem látogatható, de amint az egészségügyi helyzet normalizálódik, akkor a nagyszabású munkák ellenére is látogathatóvá lesz a vár oly módon, hogy csak a fejlesztéssel érintett terület kerül lezárásra a látogatók előtt – adta hírül a település honlapja.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!