Sződliget Mézeskalácsfaluja, a Dunakanyar elbűvölő, illatozó mese-települése

Az ünnepi időszakban, egészen 2023. január 6-ig várja az érdeklődőket Sződliget illatozó Mézeskalácsfaluja a római katolikus templom előterében.

Sződligeten nem először állítják ki a mézeskalácsból készült épületeket és figurákat, már igaza hagyománya van ennek a kiállításnak, s nagy népszerűségnek is örvend. Idén hosszabb ideig csodálhatók meg az alkotások.

Advent a várakozásról és az ünnepre való készülésről szól, s a kiállítás is ehhez igazodva folyamatos változáson megy majd keresztül és karácsony napjára fog kiteljesedni. A házikók illetve alkotások számának  növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozóknak ad karácsonykor. Éppen ezért érdemes többször is ellátogatni Sződligetre, s megtekinteni a mézeskalácsból készült alkotásokat. Erre január 6-ig minden nap 10-18 óra között van lehetőség, a belépés ingyenes.

Az idei évben mind a dekoráció, mind a mézeskalácsok minőségére külön hangsúlyt fektettek, s nem a mennyiségre, hanem a bensőséges hangulat megteremtésére törekedtek. A szervezők azt ajánlják, hogy aki szeretne egy kicsit elmélyülni, elgondolkodni a nagy rohanásban az térjen be napközben is a templom előterébe és tapasztalja meg azt a csendet, azt hangulatot, melyet közösségi összefogással révén hoztak létre.

Sződliget, amely kevesebb mint 30 kilométer távolságra van a fővárostól egy fiatal település, s a Dunakanyar egyik legszebb részén fekszik. Autóval, vonattal vagy busszal is könnyen elérhető.  A kiállításnak otthont adó templom a Szabadság téren áll.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!