8 fős farkasfalkát videóztak a Bükkben

Nem véletlen, hogy a visszatelepült farkasokról szinte csak  a nemzeti parkok kameracsapdás felvételeit láthattuk, mivel az állatok nagyon kerülik az embereket

Azt nem tudni, hogy pontosan mennyi szürke farkas él Magyarországon, mert ezek az állatok eléggé rejtőzködő életmódot élnek, de az elmúlt 1-2 év híreiből úgy néz ki, hogy folyamatosan nő a számuk.

A lenti videót egy túrázó készítette 2020. január 6-án reggel a Bánkút és Lillafüred között található Ómassa közelében, pár száz méterre a lakott területtől.

VIDEÓ:

 

A leírás szerint nyolc farkas vonult el előtte, az egyik vissza is fordult. A farkas az emberre nem jelent veszélyt. A szürke farkas 1993 óta számít védett, 2001 óta pedig fokozottan védett fajnak Magyarországon. Az újbóli megjelenésük azért jó hír, mert csúcsragadozóként fontos szerepük van a túlszaporodott vadállomány szabályozásában.

A farkasoktól alapvetően nem kell tartani, az állat fél az embertől, ha észleli, szinte biztos, hogy menekülőre fogja, de fontos, hogy ne akarjuk és ne is bántsuk az állatot. A farkastól leginkább a háziállatoknak van félnivalója.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!