Szakadó hóesésben készítettünk lélegzetelállító fotókat Hévízről

A világ legnagyobb fürdésre is alkalmas termáltava, a Hévízi-tó vízfelülete több mint 46 ezer négyzetméter, hőmérséklete télen sem csökken 22-23 fok alá, nyáron viszont eléri a 37-38 Celsius-fokot

A Hévízi-tó és az azt körülölelő véderdő 60 hektáron terül el. Nagyjából a Balaton kialakulásával egy időben, 20-22 ezer éve tört fel a Hévízi-tó a mai helyén. A páratlan adottságú tóról a hazai források közül elsőként egy az Anjou-korból származó 1328-ban kiállított oklevél emlékezik meg: ezek szerint a tó meleg vizét egyaránt felhasználták ipari célra, így például bőrcserzésre, valamint gyógyításra is.

A 2020-as év első hóesését örökítettük meg január 19-én, íme fotóink:

HÉVÍZ AZ EGYIK LEGGYORSABBAN FEJLŐDŐ EURÓPAI VÁROS, MELY ÉVRŐL-ÉVRE TÖBB LÁTOGATÓT FOGAD.

Vendégéjszakáinak száma folyamatosan nő, 2018-ban a KSH adatai, és az idegenforgalmiadó-bevallások alapján a vendégek 1 millió 222 ezer 738 éjszakát töltöttek Hévízen. Az előzetes információk alapján 2019-ben rekord szám született az üdülővárosban.

A cikkben szereplő fotók 2020. január 19-én készültek Hévízen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosmagyarorszag.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!