700 négyzetméteren újult meg az esztergomi bazilika előtti tér

A felújítási munkák során 15 nagyméretű fát ültettek, 18 padot helyeztek ki, valamint nagyfelületű kertészeti munkákat végeztek el.

Közel hétezer négyzetméteres területen újította fel az esztergomi bazilika előtti teret az önkormányzat, valamint egy Tourinform irodát telepített a tér közelébe – tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Hernádi Ádám elmondta, 307 millió forint pályázati támogatásból valósult meg a Bazilika előtti zöldfelület virágosítása, a közlekedőfelületek felújítása, az új utcabútorok és információs táblák kihelyezése, valamint a turisztikai pont létesítése a Várhegyen.

A projekt célja, hogy világörökségi várományos helyszínként az esztergomi Várhegyen olyan fejlesztés valósuljon meg, amely tovább erősíti azt a turisztikai és marketingértéket, amely révén növekedhet a városba látogató és megszálló vendégek száma – ismertette a polgármester.

A fejlesztést Esztergom önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az “Esztergomi Turisztikai Nonprofit” Kft.-vel konzorciumban valósította meg.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!