Kinyílnak a palkonyai pincék ajtajai a hétvégén

Palkonya, a villányi borvidék gyöngyszem falucskája nem csak természeti adottságaival vonzza mágnesként a látogatókat, hanem a gasztronómiai élvezetek miatt is kedvelt úticél.

Palkonya jelszava a lassulás, hiszen a villányi dombok között végre kiszakadhatunk a mindennapok rohanásából, és a kedvenc borunkat ízlelgetve, és a naplementében gyönyörködve köszönthetjük az őszt.

A gyerekeknek is emlékezetes kirándulást tartogatnak Palkonya szőlődombjai, hiszen míg a felnőttek a nyitott pincék között barangolnak, addig a kicsiket kézműves programok várják, hogy az egész családnak teljes legyen a kikapcsolódás.

Szeptember 12-én, a Palkonyai Nyitott Pincék rendezvényen, nem csak a hegy levét, hanem a termelői piac különféle ínyencségeit is kóstolhatjuk. Idén a borok mellett nagy hangsúlyt kapnak a sajtok is, éppen ezért számtalan sajtmester is részt vesz a palkonyai eseményen.

A rendezvény nem maradhat programok nélkül: lesz traktoros felvonulás (15 óra), ahol frissen szedett szőlőt kínálnak a szervezők, koncertek (16 óra: Bohemias Brass Band, 17 óra: Mr. Smood and The Harp), borkóstolás, retro diszkó és fényfestés.

A résztvevő pincéket 9-től 20 óráig látogathatják majd a vendégek. Az esemény helyszínein 500 fő alatt fogadnak majd vendéget, de minden egyes helyszín önállóan felel az előírások betartásáért.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!