Átadták Zalakaros új látogatóközpontját és rendezvényterét

Megtörtént a műszaki átadás Zalakaroson, a rendezvényközpont hivatalos avatójára azonban csak később kerül sor.

Minden szempontból végéhez közeledik a projekt, a nyáron befejezett szerkezetépítési munkák után a kiszolgáló épület és a látogatóközpont műszaki átadása is megtörtént novemberben, a szerződéses határidő előtt. A külön szerződés keretében megvalósuló külső rész – amely magában foglal egy rendezvényteret és arborétum fejlesztést – műszaki átadása december folyamán szintén megvalósult – olvasható a kivitelező Szabadics Zrt. weboldalán.

Fotó: Szabadics Zrt.

Az arborétum és a rendezvénytér átadása is megtörtént

A kiszolgáló épület esetében elkészült a homlokzat színezése, és a kültéri színpad kapott egy aquapanel burkolatot, illetve fa borítást. A látogató épület belső munkálataival is teljes mértékben elkészültek, így a festéssel, burkolással, gépészeti és villamos szerelvényezésekkel. A szakemberek már az üzempróbán is túl vannak.

A kültéri munkák kapcsán a Szabadics mélyépítő üzletága is érintett. A csaknem 3000 fő befogadására alkalmas rendezvénytéren kialakítottak egy szökőkutat, egy térkővel borított sétányt, és egy parkolót.

Fotó: Szabadics Zrt.

„Ezenkívül növénytelepítéseket végeztünk, Kneipp taposót hoztunk létre és SUD szikkasztó rendszert alakítottunk ki. Bővítettük az arborétumot felnőtt fitnesz eszközökkel és új játszótéri elemekkel, valamint futópályával” – sorolta az építésvezető a fürdővárosban történő fejlesztés mostani állásáról Szabadics Roland.

Különleges belső tér született

A szakember szerint a rendezvényhelyiség belső kialakítása mindeneképp említést érdemel. „Ez egy akusztikus oldalfalakkal határolt tér lett, ahol az akusztikus falat különböző dőlésszögű síkokkal bontottuk meg függőleges, díszítő LED világítással megbolondítva, kárpit borítással fedve a falakat.”

Fotó: Szabadics Zrt.

Az egyedi elemek sora ezzel nem ér véget.

„A látogatóközpont előcsarnokában, amely egy több mint 30 méter hosszú üvegfallal van határolva, a főlépcső és a galéria korlátján, illetve az álmennyezeten is díszítő kötél álmennyezetet alakítottunk ki. Ezek közül a mennyezeten elhelyezett jurta kötél rendszer a természetességet idézi elő.”

„A beruházás során a megrendelő, Zalakaros város önkormányzata magas színvonalú audiovizuális berendezéseket kapott, ezek mind mobil eszközök, így igény szerint elhelyezhetőek és telepíthetőek. Az eszközök helyét – a megfelelő hatást elérve – mi alakítottuk ki szakemberek segítségével” – összegezte az újdonságokat Szabadics Roland.

Fotó: Szabadics Zrt.

Fotó: Szabadics Zrt.

Fotó: Szabadics Zrt.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!