Egy 17 méteres, négytonnás feketefenyő lett Nyíregyháza karácsonyfája

2020. november 12-én érkezett meg a város karácsonyfája a nyíregyházai Kossuth térre.

A hatalmas fát, melyet október végén választottak ki, egy Vénusz utcai hétvégi ház udvaráról szállították a főtérre Nagy mérete miatt összehangolt munka kellett ahhoz, hogy megérkezzen végleges helyére: a kivágás után rögzítették a fenyőt és felfektették a szállítójárműre, majd Sóstóhegyről rendőrségi és tűzoltósági kíséret mellett a Sóstói úton keresztül szállították a fát.

Több mint 3 kilométernyi fényfüzér teszi majd varázslatossá a város karácsonyfáját.

Daruk segítségével állítják fel Nyíregyháza karácsonyfáját. Fotó © Nyíregyháza MJV

A kormányzati bejelentéseket is figyelembe véve az idei évben egyébként elmarad a városban az adventi programsorozat és adventi vásár, illetve élményelemek sem lesznek a Kossuth téren.

A főtéren azonban november végén felgyúlnak az adventi fények, a belvárosi, főtér környéki bevezető utak a tavalyihoz hasonlóan kivilágítást kapnak, a városházára nagyjából 15 százalékkal több fény jut, idén az erkély oszlopait és a teraszt is díszítik. A tavaly megkedvelt Kossuth téri fényhálót is kifeszítik, és idén hárommal több óriás fát, összesen 4 platánt és 2 gesztenyét dekorálnak világító gömbökkel.

Szintén újdonság, hogy a Városalapító atyák szobrának környezetében lévő fél tucat fát is feldíszítik. A város karácsonyfájára 1200 méternyi új fényfüzér is kerül a korábbi kiegészítéseként. Így már több mint 3 kilométernyi fény teszi különlegessé a Takarékpalota előtti fát – olvasható Nyíregyháza honlapján.

Fényfüzéreket szerelnek a város karácsonyfájára Nyíregyházán 2020. november 12-én. Fotó © Balázs Attila | MTI

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!