30 méter magas óriáskerékről csodálható meg Nyíregyháza karácsonyi pompáját

A karácsony várás a fények felkapcsolásával és az első gyertya meggyújtásával veszi kezdetét november 28-án.

Idén is lesz adventi vásár Nyíregyházán. A Városháza előtti tér és a belváros több mint 12 kilométernyi fényfüzérrel öltözik ünnepi díszbe, az árusítópavilonok környékét pedig 300 négyzetméteres fényháló világítja majd be.

A város karácsonyfája – egy 16 méter magas lucfenyő – már november közepén a helyére került és illatával fokozza az ünnepi hangulatot. A várakozások szerint arra is lesz lehetőség, hogy a fát a gyerekek díszítsék fel és elhelyezzék rajta rajzaikat, kívánságaikat, mivel Nyíregyházán ez már hagyománynak számít.

A járványügyi helyzet ellenére egy nagyon színes forgatagra számíthatunk, étellel-itallal és egy kis szórakozással, meglepetésekkel kicsiknek és nagyoknak. Az érdeklődőket a karácsonyi hangulatot megidéző kürtőskaláccsal, lepénnyel, halászlével, valamint díjnyertes pálinkákkal, forralt borral várják a forgatagban. Péntekenként (december 3-án, 10-én és 17-én) lapcsánkaosztás is lesz, a finom falatokat Szoboszlai Gyula Mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke készíti.

Ebben az évben a forgatag egy új látványossággal is bővül: a városlakók és az ide érkező látogatók egy 30 méter magas óriáskerékről csodálhatják meg Nyíregyháza belvárosát.

fotó: Nyíregyháza

Az ünnepvárás a fények felkapcsolásával és az első gyertya meggyújtásával veszi kezdetét, november 28-án. A város 16:30-kor borul fénybe, majd ezt ökumenikus adventi áhítat követi. Az első gyertya meggyújtása után Csernák Mónika és Tibor “Romantikus duettek” előadását láthatják.

Minden vasárnap újabb gyertyát gyújtanak az adventi koszorún, az ünneplést helyi zenekarok, előadók produkciója kíséri.

November 27-től ünnepi programsorozat és adventi kiállítás várja az érdeklődőket a Kállay Gyűjteményben, ahol a szentendrei Karácsony Múzeum elemeit tekinthetjük meg. Idén a Mikulás is itt fogadja majd a gyerekeket.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!