Újra látogatható a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

A mai naptól, március 10-től, a járványügyi szabályok betartásával, ismét várja az érdeklődőket a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark.

A park a hét minden napján nyitva van, hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton, illetve vasárnap 9-től 18 óráig látogatható.

A járványügyi szabályok, mint a maszk viselése, a gyülekezés vagy nagyobb csoportosulás elkerülése, illetve a 1,5 méter távolság megtartása, a park teljes területére vonatkoznak.

fotó: Vasvári Tamás | MTI

A Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark a Velencei-hegység és a Velencei-tó között, a 160 méter magas Mészeg-hegy oldalában helyezkedik el. A nagyszerű fekvés, a sokféle funkció miatt a térség kedvelt kirándulóhelye.

Az arborétumot 1990-ben nyitották meg.

A 96 hektáros területet részben erdő, részben mintegy 250 fa- és cserjefaj példányai borítják, és kilátó, természettudományi és geológiai tanösvény, tájmúzeum mellett egy kis tó, piknikezők számára kialakított tűzrakó és étkezőhelyek, játszóterek, erdei tornapálya, füves sportpályák várják a látogatókat.

fotó: Vasvári Tamás | MTI

A bemutató jellegű vadaspark 2017-ben 7,25 hektáros területen jött létre, mely hazánk nagyvadjait, az őzet, dámszarvast, gímszarvast, vaddisznót és muflont ismerteti meg a közönséggel.

Ugyanitt épült meg a 12 méter átmérőjű, 4 méter magas, osztott terű madárröpde is, ahol tizennégy madárfajt, többek közt a közönséges fácánt, a királyfácánt, a foglyot és a vadpulykát mutatják be az érdeklődőknek.

fotó: Vasvári Tamás | MTI

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!