Segítünk, hogyan készíts telefonnal profi fotókat kirándulás közben

Szeretnél olyan fotókat megosztani, ami miatt a munkatársaid és ismerőseid is irigykedhetnek? A jó hír az, hogy ma már ehhez nem kell méregdrága fényképezőgép, sőt nem is kell született fotósnak lenned. A Kőröshegyi Tulipánszüreten jártunk, és szebbnél szebb fotókat készítettünk.

Az okostelefonok megjelenése előtt egy jó fotó elkészítése munkaigényes folyamat volt. Venni kellett egy profi DSLR fényképezőgépet és különböző szerkesztőprogramokat kellett a számítógépünkön használni, arról nem is beszélve, hogy komoly mennyiségű energiát és időt kellett a folyamatra áldozni. Napjainkra a mobiloknak köszönhetően már egyszerűen készíthetünk magas minőségű képeket és gyorsan szerkeszthetjük is őket.

Elég néhány tippet megfogadni ahhoz, hogy sokkal jobbak legyenek a fotóid, a másik pedig az, hogy érdemes olyan telefont választanod, ami mindent megtesz azért, hogy a fotóid olyanok legyenek, ahogyan elképzelted, vagy még annál is jobbak.

A Kőröshegyi Tulipánszüreten teszteltük a Samsung Galaxy S24 Ultra okostelefont amit a Samsung hivatalos magyarországi forgalmazójától kaptunk.

A Samsung új Galaxy S24 Ultra telefonja mindenkit lenyűgöz az elképesztő fotózási képességeivel és a mesterséges intelligencia által nyújtott innovatív funkciókkal. Az S24 és az S24+ modellek 50 megapixeles főkamerával rendelkeznek, melyeket 3x-os zoomolási képesség tesz még kifinomultabbá. A 10 megapixeles telefotó- és a 12 megapixeles ultraszéles látószögű objektív segítségével minden felvétel lenyűgöző részletekkel és tisztasággal rendelkezik.

Azonban a széria csúcsa az Ultra modell, melynek csúcsminőségét már megszokhattuk a korábbi években az elődöknél. A 200 megapixeles főoptikával párosuló 50 és 10 megapixeles fotólencse, valamint a 12 megapixeles ultraszéles látószögű lencse biztosítja, hogy minden kép életre keljen. A 5x-es optikai zoom mellett most már a továbbfejlesztett digitális zoom is akár százszoros nagyításnál is kristálytisztaságot ígér.

A Samsung mesterséges intelligenciája, a Galaxy AI, a Gauss néven ismert funkciókban jelenik meg az S24 sorozatban. Ez az AI nemcsak egy-egy funkcióban nyilvánul meg, hanem teljesen integrálódik a telefonba, alapvető részévé válik. Ez azt jelenti, hogy a Galaxy AI nemcsak bizonyos funkciókra képes, hanem az egész telefon működésére kihat. Például, az S24 képes képeket generálni és szerkeszteni, szöveget írni chat üzenetekhez, SMS-ekhez, e-mailekhez és közösségi média bejegyzésekhez, valamint hosszabb dokumentumokat összefoglalni. Ráadásul a telefonhívásokat valós időben is fordítja.*

Ezek a funkciók a mindennapi életben is hihetetlenül hasznosak lehetnek. Például az új Bekarikázással keresés a Google-lel funkció lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan rákeressünk az interneten bármire, amit látunk. Csak egyszerűen be kell karikázni a keresett tárgyat vagy szót a képernyőn, és az S24 már el is indul a keresésben. Ezzel könnyedén megtalálhatjuk azt a cipőt, amit az utcán láttunk, vagy bármilyen más terméket, amely felkeltette érdeklődésünket.

Ami pedig a fotózást illeti, az S24 Ultra telefonnal bárki profi fotós lehet!

Az alábbi néhány egyszerű tipp segíthet abban, hogyan hozzuk ki a legtöbbet a kamerából:

  • Használjuk ki a zoomolási lehetőségeket: Az S24 Ultra kamerája lehetővé teszi a 3x-os és akár az 5x-es optikai zoomot is, így még távolabbi részleteket is megörökíthetünk kristálytiszta minőségben.
  • Játsszunk a perspektívával: Az ultraszéles látószögű objektív segítségével különleges perspektívákat hozhatunk létre, ami izgalmasabbá teszi fotóinkat.
  • Kísérletezzünk a beállításokkal: Az S24 Ultra sokféle beállítási lehetőséget kínál, például az éjszakai mód, a portré mód vagy a panoráma mód, így minden helyzetben kiváló minőségű képeket készíthetünk.
  • Keress különböző nézőpontokat Ha egyedi szögből fotózunk, emlékezetesebb és művészibb lesz a kép. Fotózhatunk felfelé és az égboltot használhatjuk semleges területként. Ha alulról készül a kép, erőteljes lesz a hatása. Az optikai illúziót is bátran építsük a képbe azáltal, hogy tárgyakat, növényeket nagyobbnak vagy kisebbnek mutatjuk a fotón, mint amilyenek a valóságban.
  • Játszadozz, készíts kreatív képeket. Fotózz tükröződésekkel, vagy éppen elmosódással. Hagyd, hogy az esti fotókon esetleg néhány ember a háttérben bemozduljon a hosszabb fotózási idő miatt. Ettől lesznek élettel teliek a képek. Számos reklámkampányban találsz olyan képeket, ami nem feltétlenül éles, itt-ott látható rajta tükröződés, vagy éppen egy üvegfelület ad extra tartalmat a fotódhoz. Ne töröld azonnal a “rossz” képeket, nézd vissza és megláthatod, hogy talán pont az a kép lesz az egyik kedvenced.

A GalaxyS24 Ultra telefon egy igazi csúcskészülék, amely a legtöbb fotózási és kommunikációs igényt kielégít. Legyen szó lenyűgöző felvételekről vagy mesterséges intelligenciával támogatott funkciókról, ez a telefon minden elvárást felülmúl. Az Élő fordítás és a Chatsegéd nem elérhető Magyarországon magyar nyelven.

A Tulipánszüreten készült fotóinkat a Samsung Experience Store hivatalos weboldalán, a sestore.hu oldalon tekinthetitek meg.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!