Osztrák fegyveres katonák zárták le az Írottkő-kilátót

A tagállamok közötti határt csak a hivatalos átkelőknél szabad átlépni, 72 óránál nem régebbi negatív Covid-teszttel. Az osztrák katonák leszalagozták a kilátót, és a magyar kirándulókat visszafordítják.

nyugat.hu beszámolója szerint a Kőszegi-hegységben található Írottkő-kilátót lezárták az osztrák katonák a magyar túrázók elől. A kilátó szerepelt 2020-ban a TOP 10 kilátó között. Az ok az, hogy a kilátó épületén keresztül halad a két ország közötti határ, és a bejárat az osztrák oldalon van.

A koronavírus-járvány miatti lezárások óta egyre többen húznak bakancsot és próbálják ki a természetjárást. A Vas megyében élők egyik legkedveltebb úticélja a Kőszegi-hegység. Többszáz, melegebb idő esetén több ezer kiránduló igyekszik Velemből, Cákról, Kőszegről, Bozsokról indulva fel az Írottkőre, nem csak a Kőszegi-hegység, hanem egész Dunántúl legmagasabb pontjára.

Az osztrák és magyar határon álló kilátóból tiszta időben igazán impozáns látvány tárul a szemünk elé. Nem csoda, hogy nagyon sok túrázónak az írottkői 882 méteres csúcs meghódítása a célja. A Dunántúl legmagasabb pontjára csak az osztrák túrázókat engedik fel, mert a kilátó nagyobb része Ausztriában van. Ráadásul a bejárat is az osztrák oldalon található.

Így most csak Ausztria felől lehet megközelíteni az épületet, 72 óránál nem régebbi negatív teszt birtokában.

Az osztrák katonák szalaggal jelzik a határt.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!