Megújul az egykori minorita kolostorban működő nyírbátori Báthori Múzeum

Varázsa elsősorban a jelentős régészeti, történeti, néprajzi, fegyvertörténeti, képző- és iparművészeti gyűjteményeiben rejlik.

Már a kivitelezőt keresik a Magyar Nemzeti Múzeum Báthori Múzeumának kulturális fejlesztéséhez. A beruházás révén a kétszintes épület teljes felújításon esik át, új felvonót kap és a padlásteret is beépítik. Az építészeti korszerűsítés mellett nagyobb könyvtár- és konferenciatér kialakítása, modern, interaktív élményt biztosító eszközök felszerelése, restauráció, akadálymentesítés és kertrendezés áll a tervek között.

Nyírbátor története évszázadokon keresztül egybeforrt a Báthori családdal, melynek birtoka, otthona és temetkezési helye volt a település.

Mindezek őrzője, ápolója és bemutatója a Báthori István Múzeum. Itt található többek között a Báthori család vörös márvány sárkányos címerköve, Báthory Gábor szablyája, Bethlen Gábor díszkardja és az 1511-ben Firenzében készült templomi ülőpad kisebbik padsora, mely eredetileg a Báthoriak Szent György nevét viselő templomában állt.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!