Bodzaház: kiállítótér és turisztikai információs pont nyílt Jásdon

Jásd az egyik legősibb búcsújáróhely is. A csodatevő Szent-kút mellett vallási tematikus út, zarándokút és szakrális emlékhelyek biztosítják a látogató testi és lelki feltöltődését.

A kirándulók, a turisták, no és az ott élők legnagyobb örömére június elején megnyílt a Bodzaház, amely fő funkcióit tekintve interaktív kiállítótér, turisztikai információs pont, galéria és közösségi tér is egyben.

A 250 éves falak közé, „ház a házban” épült látogatóközpont a tájházzal szimbiózisban lélegezve működik együtt a jövőben.

Az interaktív kiállítótérben a „Jásdiak a bodzások!” szójátékra reflektálva mutatják be a bodzát mint növényt, mint eszköz-alapanyagot, továbbá a jásdi mondavilágot és a jásdi gasztronómiát.

Az egész évben nyitva tartó Bodzaház galériájában állandó képkiállítások láthatók, ajándékboltjukban bodzából készült termékeket kínálnak. A látogató egy belépővel a tájházat és a Bodzaházat is megtekintheti.

A hiánypótló turisztikai információs pont programajánlatok is kínál a Jásdra érkezőknek. A térség számos teljesítménytúra, tájékozódási futás, Nordic walking útvonalak helyszíne, továbbá a Kék-kör Bakonynána–Jásd–Tés szakasza kétszer is a 10 legszebb gyalogtúra útszakasz közé lett választva.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!