A Tisza Kenyérgyári-holtágának vadregényes tanösvénye Tiszalökön

A tanösvény a Hortobágyi Nemzeti  Park kezelésében lévő területen húzódik, amely rendkívül színes növény és madárvilága miatt különleges jelentőséggel bír.

Tiszalök a Tisza bal partján, földrajzilag Szabolcs-Szatmár-Bereg megye észak-nyugati részén, a Mezőség tájegységben fekszik. Tiszalökön található hazánk egyik legnagyobb vízerőműve a vízlépcsővel, a zsilippel és a hajójavítóval kiegészülve. A vízlépcső mellett terül el a több hektáros Tiszalöki Arborétum.

A csodálatos Holt-Tisza partján alakították ki a Kis-Tisza Ökocentrumot, melynek joggal népszerű nevezetessége a a Kis-Tisza Természetvédelmi Tanösvény.

A 2,2 kilométer hosszú tanösvény információs táblák segítségével mutatja be a Tisza Kenyérgyári-holtágának és térségének lenyűgöző növény-és állatvilágát. A látogatók megismerkedhetnek számtalan itt élő halfajjal, vízimadárral, kétéltűvel, puhatestűvel és fokozottan védett kategóriába sorolt emlőssel.

A vízen fahídon keresztül sétálhatunk át.

A holtág környezete rendezett, családbarát kialakítású, nem horgászó családtagok számára is alkalmas kikapcsolódásra, aktív és passzív pihenésre. Egész nap során találhatunk napos és árnyékos partszakaszokat, esőbeállók, fedett sörpadok, filagória, asztalok, lócák biztosítják a  kényelmét.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!