Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás

Budapesten is áttérhetünk a védekezés második szakaszára – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. Ezért a kijárási korlátozást feloldják a fővárosban is.

Az első csatát a járvány megfékezésére fényesen megnyertük. A fertőzésen átesettek az új megbetegedések száma is alacsony. Ez annak köszönhető, hogy az összes intézkedést időben meghoztuk, valamint annak, hogy az emberek felelősségteljesen viselkedtek  – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

Orbán azt is mondta, hogy a védőtávolság betartása, a felelősségteljes magatartás Budapesten különösen fontos, egyúttal arra kérte a budapesti főpolgármestert és a kerületi polgármestereket, hogy ne vegyék félvállról a kockázatokat, és külön is figyeljenek oda az idősotthonokra.

Hajrá, Budapest – fejezte be videóját Orbán Viktor.

Az országos enyhítés május 4-én lépett hatályba, vagyis hétfőhöz képest két héttel ezelőtt.

Részletek az alábbi friss cikkünkben:

A bejelentésre Karácsony Gergely azt reagálta, örül a kormány döntésének, de azt kéri, hogy továbbra se vegyék félvállról a védekezést, és külön figyeljenek oda a kórházakra, ahol – április végéig – többen kapták el a fertőzést, mint ahányan kigyógyultak belőle, és sokkal többen betegedtek meg, mint a szociális intézményekben.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!