Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot

A tiltás betartását a rendőrség ellenőrzi a közterület-felügyelet segítségével.

Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást, és speciális lehetőséget adnak a polgármestereknek: hétfő éjfélig a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be.

„A budapestiek védelmében, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, elrendelem péntektől hétfőig, reggel 8-tól hétfő estig minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part lezárását” – közölte csütörtök este Karácsony Gergely főpolgármester.

Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát arra kérte, a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésemnek. A BKK-t erre a négy napra felfüggeszti a 26-os busz közlekedését, a 4-es és a 6-os villamos pedig nem áll meg a Margitszigetnél

„Tisztában vagyok vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget. A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé”

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!