Lapos Beach: Szegeden tengerparti hangulatú szabadstrandot építettek

Még egy olyan szellemes szlogent is kitaláltak neki, mint az, hogy „Lapos – Magasan a legjobb!” De azért persze közel sem ez a legnagyobb fejlesztés, ami történt a partszakasszal.

Kész a Lapos, gyönyörű szabadstrandja van mától Szegednek, amit szerencsére a Tisza is – szó szerint – enged használni a városlakóknak. Tavaly ugyanis a vízminőség miatt sem volt értelme kialakítani egy szabadstrandot a folyón. Idén viszont minden összeállt, minden „jól jött ki”.

Lapos Beach, fotó: Szeged

Harmincmillió forintból valósította meg a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont a beruházást.

A területet közművesítették, konténer wc-ket, zuhanyzókat és öltözőket alakítottak ki, szemétgyűjtőket és bójasorokat telepítettek, hogy mindenki kulturált körülmények között pihenhessen a vízparton:

  • 245 méter vízvezetéket,
  • 265 méter csatornát,
  • 280 méter áram kábelt építettek be.
  • Több, mint 2000 köbméter földet mozgattak meg, két betonoszlopot is kiraktak a partra és egy 3,5 méter mély nyomott szennyvíz akna is elkészült..

Lapos Beach, fotó: Szeged

Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok, aki Jávorszky Ivánnal közösen adta át a Lapost arról beszélt, a 2019-es kampányban ígérte meg, hogy a szegediek megújult formában kaphatják vissza a Lapost.

A strandolók biztonsága érdekében térfigyelő kamerarendszer is van a Laposon, a vízimentői szolgálatot említeni sem kell. A szabadstrandon büfé is van, a Garden étterem stábja gondoskodik arról, hogy ne kelljen otthonról ennivalót hozni.

A Laposon százötven napozóágy, ötven „természetes napernyő” alatt várja a strandolni, pihenni vágyó szegedieket és utazókat.

Lapos Beach, fotó: Szeged

Igazolvány nélkül is igénybe lehet venni a Lapos Beach-et.

A vízben a bójákkal körülvett területen belül szabad fürdeni. Ami sokaknak kiábrándító lehet, hogy négylábú társaikkal nem fogják tudni kiélvezni a felújított partszakaszt, ugyanis kutyával a területre lépni tilos.

Lapos Beach, fotó: Szeged

A strand és a partszakasz használata ingyenes, azonban a 150 kihelyezett napágy használatáért fizetni kell

Egész napra a napágy bérelése 1000 forint. Erre újonnan kihelyezett táblák figyelmeztetik a strandolókat.

Lapos Beach, fotó: Szeged

Lapos Beach, fotó: Szeged

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!