Pécs karácsonyra hangolva: megnyílt az Adventi Kézműves és Mesevásár

Elkezdődött az adventi időszak, szinte minden település felállította a karácsonyfáját, s több városban karácsonyváró programokat is kínálnak.

Így van ez Pécsen is, ahol november 26-án nyitott meg az Adventi Kézműves és Mesevásár, amely védettségi igazolvány nélkül látogatható. Idén több újdonságot is tartogat az elsősorban kültéri rendezvényeket kínáló, helyi termelőknek teret adó, családi programokat felvonultató rendezvény a pécsi Széchenyi téren és a belvárosban.

Pécs utcái, terei teljes ünnepi díszt öltöttek, a megszokott dekorációk mellett újdonságok is várják az érdeklődőket. Ilyen például a fénykapu, amely remek hátteret ad az ünnepi szelfiknek.

A Széchenyi téren áll a Mindenki Karácsonyfája, amely egy 25-30 éves, 12 méter magas pogányi lucfenyő, alatta fut az aranyszínű kisvonat, s mellette az új Betlehem.

A főtéri dzsámit minden este egy ünnepi, animált, hetente fejlődő, valamint gyermekrajzokat megjelenítő fényfestés díszíti, ahogy az azzal szomszédos városháza épülete is különleges kivilágítást kap.

A színpadon népi játékok, betlehemes felvonulás és koncertek szórakoztatják a karácsonyvárókat,  hétvégente meseolvasással várják a gyermekeket a Mesekuckónál.

A látogatók több mint húsz gasztronómiai és harmincnál több kézműves kitelepülő termékeiből válogathatnak.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!