Újranyit a miskolctapolcai Barlangfürdő október 28-án

Sikeres volt a miskolctapolcai szállásadók és vendéglátók között a megyei iparkamara közvetítésével folytatott tárgyalás. 2022. október 28-án, pénteken reggel 9 órakor újra kinyit az október 10-én az elszabadult energiaárak miatt ideiglenesen bezárt barlangfürdő. Ezt Veres Pál, Miskolc polgármestere jelentette be mai rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A városvezető elmondta, hogy 65-70 millió forintos összeget kellett előteremteni, amelynek nagy részét az önkormányzat a költségvetés módosításával nemrég életre hívott Városvédelmi Alapból finanszíroz.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról is tájékoztatott, hogy az érintett szállásadók és vendéglátók összességében mintegy 20 millió forinttal járulnak hozzá a Barlangfürdő működési költségeihez.

Minden szolgáltatás elérhető lesz

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, minden szolgáltatás elérhető lesz a barlangfürdőben. Minden nap reggel 8 és este 18 óra között tart majd nyitva a fürdő. A gyógyászati szolgáltatások reggel 8 és 16 óra között lesznek elérhetők. A cégvezető megjegyezte, a fürdő esti bezárása után azonnal lekapcsolják a nélkülözhető energiafogyasztó berendezéseket és a világítást, hogy ezzel is takarékoskodjanak.

Veres Pál kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a megállapodást, amellyel sikerült megmenteni a város első számú idegenforgalmi attrakcióját. Mindez azt is jelzi, hogy a helyi összefogásnak megvan minden létjogosultsága a város ilyen fontos ügyeiben.

Számos vállalkozás fellélegezhet

Bihall Tamás fontosnak tartja a döntést abból a szempontból is, hogy a városba érkező befektetők szempontjából sem mindegy, milyen viszonyokat talál. Egy ilyen fontos turisztikai elem, mint a barlangfürdő vonzó az emberek számára, de a hiánya taszító.

Szendrei Mihály, a vállalkozókat képviselő Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke szerint nagyon fontos szempont, hogy tovább tudnak működni Miskolctapolca szállás- és vendéglátóhelyei, így vállalkozások menekülnek meg a tönkremeneteltől és munkahelyeket is sikerül megőrizni.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!