Több mint 130 majális, családi és gasztro program 2024-ben

Minden év május elején Magyarország színes és pezsgő ünnepségek sorozatával köszönti a tavaszt. Majálisok 2024 április 26. és május 4. között.

A majális, ez a különleges nap, a munka ünnepe mellett a természet újjáéledésének és a közösségi összejöveteleknek is időszaka.

A majális ünnepének gyökerei mélyen a történelemben gyökereznek, azonban Magyarországon a 19. század végén váltak igazán népszerűvé. Eredetileg a munkásosztály politikai tüntetéseinek napja volt, ami mára már inkább a munka ünneplésére és a tavasz köszöntésére fókuszál.

A városok és falvak közösségi területein különféle programokkal, koncertekkel, táncbemutatókkal és kézműves vásárokkal várják az ünneplőket. A gyermekprogramok, így az arcfestés, ugrálóvárak és interaktív játékok gondoskodnak a családok jó hangulatáról.

A majálisok ideális lehetőséget nyújtanak a turistáknak, hogy mélyebben megismerjék Magyarország kultúráját és hagyományait. Az étel- és italkínálat különleges szerepet kap, hiszen a látogatók megkóstolhatják a magyar konyha jellegzetességeit, a kézműves piacokon helyi termelők és művészek kínálják portékáikat, amelyek között kézműves ékszerek, hagyományos kerámiák és kézzel készített textíliák is megtalálhatók. Ne hagyja ki a májusi ünnepi szezon legjobb eseményeit, válasszon az alábbi ajánlatok közül, vagy fedezzen fel új helyszíneket az ország minden táján!

A teljesség igénye nélkül, időrendben sorolunk fel magyarországi programokat, majálisokat, gasztro eseményeket, családi rendezvényeket 2024. április 26. és május 5. között.

Április 26.

Április 27.

Április 27-28.

Április 28.

Április 29-május 1.

Április 30.

Április 30-május 1.

Április 30-május 5.

Május 1.

Május 1-4.

Május 1-5.

Május 2-5.

Május 3-5.

Május 4.

Balatoni programok ide kattintva >>

További rendezvények:

Fesztiválokra, koncertekre, sport eseményekre, fürdőkbe, kulturális és művészeti programokra jegyek a JEGYVASARLAS.HU oldalon kaphatók.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!