Tíz tonna szarvasagancsból készítik el a vadászati világkiállítás kapuját Budapesten

Az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás üdvözlő kapuját a budapesti Hungexpo területén egy 16 méter magas és 20 méter széles bőgő gímszarvasbika fejszobra képezi majd.

Az alkotás a magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét szimbolizálja – olvasható a világkiállítás közösségi oldalán, ahol beszámoltak arról is, hogy megérkezett a hullajtott agancsok első szállítmánya Szőke Gábor Miklós világhírű szobrászművész műhelyébe, aki a nem mindennapi, monumentális bejáratot készíti el.

A 16 méter magas és 20 méter széles, egyedi kialakítású üdvözlő kapu létrehozásához körülbelül 10 tonna agancs szükséges, így továbbra is várják a magyar vadászok felajánlásait a szobor elkészítéséhez.

fotó: Egy a Természettel 2021

A világkiállítás egyik legfontosabb célja a vadászat és a természetvédelem összhangjának fontosságára való figyelemfelhívás, amely révén természeti értékeink hosszútávon fenntarthatóak maradnak.

Budapesten 1971-ben rendezték meg az első Vadászati Világkiállítást, amely a szakmai szervezetek bemutatkozása mellett jelentős társadalmi esemény is volt. Ennek ötvenedik évfordulóját méltó módon, színes és változatos programokkal elevenítik majd fel 2021 őszén.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!