Teljesen új programelemekkel nyit az Esterházy kastélypark

2020. május 21-től vezetett szabadtéren, parktúrákkal várja a látogatókat a fertődi Esterházy-kastély és látogatható a Cziráky Margit Rózsakert is.

A teljesen újszerű program során vezetett parktúrákon fedezhetik fel a látogatók a barokk-rokokó korszakot, annak történelmi-, építészeti-, zene- és képzőművészeti-vonatkozásaival, az Esterházy-kastély- és családtörténettel együtt. Mindezt a kastély parkja és a kapcsolódó táj a barokk kertművészet legérettebb magyarországi alkotásaként kínálja, amelyhez most szakszerű vezetés társul – mondta el  Egresitsné Firtl Katalin az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A barokk tájformálás európai léptékkel mérve is nagyszabású, példaértékű megjelenése összművészeti alkotásként így különleges élményt kínál majd látogatóinknak.

Cziráky Margit Rózsakert, fotó: Esterházy-kastély Fertőd

A szabadtéri terek újranyitásával ez a teljesen újszerű programelem a kastély-együttest a barokk tájformálás európai lépték szerint is nagyszabású összművészti alkotásként mutatja be. A látogatók számára megelevenedik Esterházy Fényes Miklós kora,  az Eszterházához kötődő Haydn-életmű a barokk-rokokó leghitelesebb helyszínén, miközben a vezetés számos botanikai különlegességet is számba vesz.

A szabadtéri programkínálatunk élményvilágát a virágbaborult Cziráky Margit Rózsakert pompázatos látványa teszi teljessé. A több mint 8000 tő és 600 fajta rózsa rózsakertje a vezetett parktúrák része és külön is látogatható.

Az egyéni és csoportos túrák útvonala érinti a díszudvart, franciaparkot, Lés-erdőt és a Bagatelle-t, emellett a Cziráky Margit rózsakertet, az angolparkot, a hársfasort is.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!