Téli álom: káprázatos havas drónfotókon a Sümegi vár

A Várhegyet uraló impozáns alakjával már messziről kalandokra hívja az utazót hazánk egyik legszebb középkori erődje a Sümegi vár!

Sümeg vára a Balaton-felvidék nyugati részén, a környező tájegységből kiemelkedő magányos 270 méter magas hegycsúcs tetején található. A háromosztatú erődítmény magja az 1260-as években épült öregtorony alsó szintje. A fellegvár falai egy évszázaddal később készültek el, majd a 15. század folyamán a vár előtti fennsíkot is erős, magas védőfallal vették körül. A vár állami tulajdonú műemlék.

A vár nagy előnye, hogy nemcsak belülről és az udvaron, hanem felül, a várfalon is jól körbe lehet sétálni. Akár egy órát is bóklászhatunk a gyilokjárón és a falak között anélkül, hogy az elénk táruló kilátással betelnénk. A Sümegi Vár mára az egyik legkedveltebb kirándulóhellyé vált a turisták körében.

Mészáros Norbert az alábbi lenyűgöző, mai havas drónfotókat küldte szerkesztőségünknek:

Sümegi vár, fotó: Norbert Mészáros Photography

Sümegi vár, fotó: Norbert Mészáros Photography

Sümegi vár, fotó: Norbert Mészáros Photography

Így érjük el Sümeget:

A város szélén halad a 84-es főút, amely Sopron és a Balaton térségét kapcsolja össze, így mindkét irányból könnyen elérhetővé teszi Sümeget. Közúton több más irányból is megközelíthető. Sümeg vasútállomása a Balatonszentgyörgy–Tapolca–Ukk-vasútvonalon található.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!