Látványos díszkivilágítást kapott a megújult, kilátóként is üzemelő zalaegerszegi TV-torony

A TV-toronynál és környezetében az elmúlt hónapokban végezték el a felújításokat.

Mintegy 65 millió forint önkormányzati beruházással újították fel Zalaegerszegen a turisztikai és városképi szempontból is jelentős, kilátóként és büféként egyaránt üzemelő TV-tornyot.

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a zalaegerszegi Alsóerdő területén a korábbi években már jelentős beruházások zajlottak, szabadidőpark, bringapark, túraútvonal épült, és megújultak a vendégházak. A TV-toronynál és környezetében az elmúlt hónapokban végezték el a felújításokat.

Az 1971-ben, látogatható objektumként megépített 95 méteres torony fogadótere, liftje és részben büféje is megújult. A turisztikai szempontból és városképileg is jelentős építmény rendbetétele után a közeli Aranyoslapi-forrás környezetének rendezését tervezik – jelezte a polgármester.

Pais Kornél, a létesítményt fenntartó önkormányzati LÉSZ Kft. ügyvezetője elmondta: látványos díszkivilágítást kapott a TV-torony, hűtő-fűtő klímát szereltek a büfébe, de a konyhai berendezéseket, pultokat is felújították. Az építmény új tetőszigetelést kapott, részben a homlokzati elemeket is cserélték, illetve felújították a liftet.

A torony környezetében új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, továbbá felújították az oda vezető út és járda burkolatát – tette még hozzá az ügyvezető.

A TV-torony Zalaegerszeg déli részén, a 293 méter magasságban fekvő Bazitai tetőn áll, ahova egy meredek, kanyargós erdei út vezet fel. A hegytetőre érkezve a látogatókat lenyűgöző panoráma fogadja. A TV-torony 1970 és 1973 között épült meg, és 53 méter magasságban egy körpanorámás kávézóval és kilátóterasszal büszkélkedhet. Már az 1930-as években is állt itt egy fa kilátó és mellette egy szánkópálya, azonban ezek a második világháború során tönkrementek. A kávézó és a hozzátartozó kilátóterasz, ahonnan napközben kiváló kilátás nyílik a városra és a zalai tájra, lifttel közelíthető meg. Tiszta időben akár a Ság és a Somló vulkanikus tanúhegyéig, valamint az Alpok vonulatáig is el lehet látni.

Jegyvásárlás

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!