Kihelyezték az Amazon of Europe Bike Trail kerékpáros túraútvonal információs tábláit

A folyók 700 kilométeren hosszan kötik össze Ausztriát, Szlovéniát, Horvátországot, Magyarországot és Szerbiát.

Az egyedülálló régió természeti kincseinek, kultúrájának és történelmének megismerését segíti a több mint 1000 kilométer hosszú „Európa Amazonasa” Kerékpárút (Amazon of Europe Bike Trail), amely a Mura mellett indul, az osztrák-szlovén határon, majd a Dráva mentén halad tovább, hogy végül a horvát, magyar és szerb határ által közrefogott lenyűgöző Duna-menti vizesélőhelyek vidékébe torkolljon.

Az Amazon of Europe Bike Trail kerékpáros túraútvonal létrehozása 15 projekt partner összefogásának köszönhető, így a tervezett 5 országra kiterjedő UNESCO Mura-Dráva Duna Bioszféra-rezervátum legszebb részei az ausztriai Mureck úszó vízimalmától egészen a busók városáig, Mohácsig kerékpárral bejárhatók lesznek.

Az Amazon of Europe Bike Trail kerékpáros túraútvonal 1250 kilométer hosszan öt országon át (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Magyarország) követi a Mura, Dráva és Duna érintetlen folyami tájait. A három folyó két partján az északi útvonalon 550 km hosszan 11 napi szakasz, a déli útvonalon 700 km hosszan 16 napi szakasz teljesítése után érjük el a végpontot.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága már kihelyezte a túraútvonal magyarországi szakaszainak kezdő és végpontjain, Gyékényestől egészen Mohácsig, az információs táblákat.

fotó: Gerencsér Beáta, BfNPI

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!