A Gemenci erdő varázslatos világa

A meseszép természeti környezet kivételes élővilággal is rendelkezik.

Gemenc Magyarország egyik legismertebb védett területe, Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje, nemzetközi szinten is kiemelkedő természeti érték. A terület jelentős része 1977 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Az erdő és környezete a természetkedvelők számára számos kikapcsolódási és ismeretgyűjtési lehetőséget kínál, a kisgyermekek családoknak pedig kihagyhatatlan úticél.

A CsodalatosMagyarorszag.hu hivatalos Facebook-csoportjába Keller Dávid olvasónk töltött fel fantasztikus képeket egy július végi Gemenci kirándulásáról, így az ő objektívén keresztül kapunk betekintést e csodás világba.

Dávid fotóihoz egy kis leírást is mellékelt: “Csodálatos hely a Gemenci erdő. Ártéri erdő lévén rettenetesen változatos élővilággal rendelkező terület, amely 30 km hosszan és 5-7 km szélesen terül el Magyarország déli részén. Jelenleg egy árhullám vonul le az erdő területén, amely sok utat ellep, ezért érdemes tájékozódni, mielőtt az ember arra adja a fejét, hogy meglátogatja. Az árhullám mellett számolni kell rengeteg szúnyoggal is, amelyek ellen a riasztó spray-k a tapasztalataim alapján mit sem érnek. Engem, akit nem szeretnek ezek a vérszívók is rendesen megdolgoztak. Konkrétan szanaszét vagyok csipkedve. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy nagyon megérte odamennem, amelynek tanúbizonyságául szolgáljanak a készült felvételek.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!