2,4 milliárdos beruházás kezdődik a lenti termálfürdőben

A beruházástól azt remélik, hogy a gyógycentrum látogatóinak száma megtízszereződik, a szálláshelyeken pedig 50 százalékkal is megnövekedhet az átlagos tartózkodási idő.

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark egészségturisztikai fejlesztéséről csütörtökön tartott online sajtótájékoztatón Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta: a fejlesztéssel komoly esély van arra, hogy az eddiginél is több külföldi vendéget fogadjon Lenti és térsége.

A turisztikai szakember kifejtette: a koronavírus-járvány után, a most induló fejlesztések Lentit is a néhány év alatt a 2018-19-es szintre visszaálló turisztikai ágazat nyertesei közé emelhetik.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázatán elnyert 2,4 milliárd forint a gyógyturizmus erősítését szolgálja. Kiemelte az országszerte egyedülálló oxigénterápiás lehetőséget is.

Horváth László, a település polgármestere úgy vélekedett, jelentős mértékben emelkedik majd a gyógykezelésekre érkezők száma a 9,5 hektáron elterülő, 14 medencével rendelkező gyógyfürdőben és energiaparkban.

Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás részletei között említette, hogy a gyógyászati részleg jelenlegi 114 négyzetméteres területét a tízszeresére bővítik, és az oxigénterápia mellett szén-dioxid-szobát, iszapfürdőt, antigravitációs kezelőt és krioszaunát is kialakítanak.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!