Érdekes emberek és különleges élettörténetek a Várkert Bazár szabadtéri fotókiállításán

A kiállítás célja, hogy bemutassa, miként olvad a Várnegyed a főváros szövetébe.

A Várkapitányság és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) november 15-ig látható közös tárlata 27 portrét mutat be, s ezeken át az I. kerülethez kötődő érdekes embereket és különleges élettörténeteket ismerhetik meg a látogatók.

Ismert emberek leszármazottai és hétköznapi emberek egyaránt megjelennek a fotókon.

fotó © Nemzeti Hauszmann Program

A kiállítás anyaga a várbeli utcák, lakók gyakran kevéssé ismert, titkos életét is bemutatja. A fotótárlaton megismerhető többek között a budai Várban élő ismert polgár, koronaőr, kántor, buszvezető, lelkész, rabbi, restaurátor, régész, hídmester és több híres ember leszármazottja is. Bár életútjaik merőben különböznek, a budai Várnegyed iránti rajongásuk és a városrészhez fűződő kötődésük évtizedek óta töretlen.

Strobl Alajos egyik unokája, Stróbl Krisztina portréja.

A nagy méretű képek valósággal beszippantják a szemlélőt.

fotó © Nemzeti Hauszmann Program

A budai Vár Magyarország egyik legjelentősebb történeti-kulturális központja, és sokkal több turistacsalogató látnivalók gyűjtőhelyénél.

Egy zsibongó, élő városrész burjánzik a turisztikai látványosságok súlya alatt, melynek karakterét a benne élő, hozzá kötődő emberek és emberi sorsok adják. A Várnegyedet az itt lakók és dolgozók teszik élő városrésszé, emlékeiknek és történeteiknek köszönhetően vastag falak és keskeny kis utcák tárják fel titkaikat, hogy beavassák a látogatókat a budai Vár szinte ismeretlen életébe.

A kiállított fotókat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tehetséges hallgatói készítették.

fotó © Nemzeti Hauszmann Program

Hauszmann Alajos ünokája, Seidl Tibor építész portréja.

fotó © Nemzeti Hauszmann Program

A Várkert Bazár Déli panoráma teraszán található, ingyenesen látogatható szabadtéri tárlatot biztonságosan, a járványügyi intézkedések betartásával szervezték meg.

A kiállítás 2020. november 15-ig látogatható.

fotó © Nemzeti Hauszmann Program

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!