5,8 milliárd forintból újul meg a Budai Várban a Csikós udvar

Eredményt hirdetett a Budai Várban zajló felújításokért és a terület kezeléséért felelős Várkapitányság a Csikós udvar „revitalizációjára” (felújítás, átépítés) kiírt közbeszerzésen.

A nyertes pályázó a West Hungária Bau Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. konzorciuma lett. A Csikós udvar revitalizáció az alábbi három főbb egységgel kapcsolatos kivitelezési munkálatokra irányul:

  • Hauszmann rámpa helyreállítása
  • Csikós udvar területrendezése
  • Ybl támfal helyreállítása

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program

A Nemzeti Hauszmann Program az alábbi közleményt adta ki az építkezésről:

“Rendezzük a már elkészült Lovarda és Főőrség környezetét. Ennek során visszaépítjük a Hauszmann-féle rámpát, amely élő kapcsolatot biztosít majd a Csikós udvar és a Hunyadi udvar szintje között és felújítjuk az Ybl támfalat is. Megépítünk két óriásliftet a Palota út és a Csikós udvar, és további két kisebb liftet a Lovarda szintje és a Budavári Palota között, annak érdekében, hogy gyorsan és akadálymentesen juthasson el minden gyalogos látogató a Tabánból a Palotanegyedbe.
A Szent György térhez hasonlóan zöldebbé varázsoljuk a területet, sőt a Lovarda mögött majd egy új kis park, a Törökkert fogadja a látogatókat, felidézve, hogy ez a terület a hódoltság korában az “Új Városnak” nevezett negyedhez tartozott. Megújul a Karakas pasa tornya is, melyben mosdók, baba-mama szoba és kávézó kapnak majd helyet.

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!