Karácsonyi flashmob – több száz gyerek énekelte Pécs főterén a Hallelujah-t

Az idei adventi vásár egyik legnagyobb durranása volt kétség kívül az az integrált kórussal megvalósított flashmob, melyet az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola és a Pécsi Éltes EGYMI pedagógusai szerveztek tagiskoláikkal közösen a Széchenyi téren.

Az érzékenyítésen felül még egy, talán ennél is fontosabb célt szolgált a közös éneklés: a gyerekek számára öröm és maradandó élmény szerzését. Az esemény flashmob – vagyis villámcsődület – jellegét az adta, hogy a résztvevők gyakorlatilag “beolvadtak” az adventi vásározók közé, majd spontánnak tűnő módon egyszer csak mindannyian énekelni kezdték a világ egyik leghíresebb dalát, Leonard Cohentől a Hallelujah-t. – írja a Pécsma

A program főszervezője, Schrämpf Mária második éve tanít a Pécsi Éltes EGYMI-ben az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola tanáraként. Az Éltes igazgatóhelyettesével, Lehmann-Szántó Mártával sokat beszélgettek arról, hogy a sérült gyermekeket milyen módon lehetne “kivinni a világba”, élményekkel gazdagítani őket, akár fellépéseken keresztül. Végül láttak videókat, amiken diákok és tanárok együtt énekeltek; és úgy döntöttek, egy karácsonyi flashmob tökéletes alkalom lenne arra, hogy a gyerekeknek maradandó élményt okozzanak, sőt kicsit a látókörüket is tágítsák.

– Hogy mindezzel a hagyományos és a speciális iskolákba járó gyermekek egymással való ismerkedését is elősegítsük, még több pécsi tagiskolánk, név szerint a Kovács Béla Általános Iskola és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium iskolásait is bevontunk a projektbe. Az összes gyereknek és nekünk, tanároknak is hatalmas élmény volt a gyönyörű karácsonyi fények között, együtt fellépni – mondta el lapunknak az ötletgazda. Hozzátette, az összes résztvevő gyermek arcán hatalmas örömet láttak a fellépés alatt, reméli hagyományteremtő lesz a program.

VIDEÓ a fantasztikus produkcióról, mutatjuk:

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!