Felújították és bővítették Pécs kedvelt kirándulóhelyét, a Kis-réti tanösvényt

A 2,5 kilométeresre bővült tanösvény egy kényelmes, könnyed sétával, kisgyermekekkel is végigjárható.

A Misina alatt elterülő Kis-rét régóta Pécs egyik legkedveltebb kirándulóhelye, az oda vezető piros sáv jelzés a Mecsek legrégibb túraútvonalainak egyike.

A Mecsekerdő 1998-ban létesítette a Kis-rétre vezető tanösvényt, mely az elmúlt hetekben teljesen megújult és kibővült: külsejükben és tartalmukban is megújultak az ismeretterjesztő táblák, és az immár a Kantavárig tartó útvonal nemcsak a kikapcsolódást, hanem az élményszerű ismeretszerzést és szemléletformálást is segítik.

A felújítás a legkorszerűbb ismeretterjesztési elvek mentén zajlott. A táblák új szakmai tartalmát az erdei iskola jelenlegi vezetője állított össze. Az egymást kiegészítő tartalmi elemek látványosan világítják meg az összefüggéseket, így megismerkedhetünk avarlakókkal, talajlakókkal, a jellemző fafajokkal, madarakkal és emlősökkel. De a táblák kitérnek az erdészek munkájára is, amelynek végeredménye a társadalom minden igényét kiszolgáló, egészséges és fenntartható erdő.

A tanösvény hosszabb is lett, immár egészen Kantavárig kígyózik a Misina északi oldalában. Így nagyjából 2,5 kilométeres lett az útvonal.

A tanösvény a Pécs belterületéhez tartozó Dömörkaputól, a Vidámpark bejáratával szemben, a kisvasút végállomásának közeléből indul. A helyszín helyi buszjárattal (35, 35A) is könnyen megközelíthető.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!