Csúcsforgalomra számítanak a Kékestetőn a hétvégén

Szükség esetén akár a Kékestetőre vezető utat is lezárják.

Végre megérkezett a várva várt igazi tél, előkerültek a szánkók, a sítalpak, és a friss levegő a természetbe csábítja még a téli sportok iránt annyira nem érdeklődőket is.

Az elmúlt hétvégén is hatalmas tömeg rohamozta meg hazánk legmagasabb csúcsát. Ennek tudatában Kékestető  közösségi oldalán hívta fel a turisták figyelmét a várható csúcsforgalom miatt.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy nagy mértékben nőtt az érdeklődés Kékestető iránt.

Ennek következtében rengetegen érkeztek a Mátrába, sok esetben a várakozási idő a másfél órát is meghaladta. A jelenlegi, pandémiás időszakban különösen fontos, hogy megakadályozzuk a tömeges csoportosulásokat, ezért a Gyöngyösi Városrendészet kollégái Mátraházán és Kékestetőn is jelen lesznek a hétvége folyamán, és tájékoztatást adnak a feljutási lehetőségekről, illetve szükség esetén lezárják Mátraházán a Kékestetőre vezető utat! A rendőri jelenlétre tehát egész hétvégén számítani lehet – olvasható az oldalon, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy

a kékestetői sípályán szánkózni továbbra is tilos, és a sípálya továbbra is zárva tart.

fotó © Hatvani Anikó | Csodálatos Magyarország

A bejegyzésben felhívták arra is a figyelmet, hogy továbbra is maszkot kell viselni a közterületeken és az épített területeken Gyöngyösön, Farkasmályban, Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán, Kékestetőn.

Maszk nélkül csak a parkokban, a zöldterületeken és az erdőben lehet tartózkodni.

A fentieken túl Kékestetőn kötelező a maszkhasználat a vendéglátó egységek területén, továbbá a Kékestető Sícentrum COVID-19 protokollja minden, a területen tartózkodó személyre nézve kötelező – olvasható a közleményben.

fotó © Hatvani Anikó | Csodálatos Magyarország

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!