Megújul a 176 éves fehérvárcsurgói Károlyi-kastély

A fehérvárcsurgói birtokon álló kastélyt 1844-ben kezdték kialakítani egy korábban már meglévő, kisebb épületből Henrich Koch építész tervei alapján

A fehérvárcsurgói birtokot 1834-ben Perényi Imre zálogosította el Károlyi György grófnak, amely 1853-ban végérvényesen a Károlyi családhoz került. A második világháborút követően a kastélyt és a birtokot elvették a Károlyi családtól és államosították. 1946-tól üdülőként, nevelőotthonként működött, majd 1979-ben a leromlott állapota miatt kiürítették. 1995-ben a kastélyt műemlékké nyilvánították, a teljes körű felújításában a Károlyiak külföldön élő leszármazottai is részt vettek.

2020-ban elkezdődhet a Károlyi-kastély újabb turisztikai célú fejlesztése, amely összesen 2568 négyzetméter nettó területen zajlik majd: magába foglalja az épület földszintjének és tetőtér egy részének műemléki felújítását, valamint a tetőtér fennmaradó részének műemléki állagmegóvó szerkezetépítési munkáit.

A restaurátori munkák mellett 4300 négyzetméteren parkosítást is végeznek, amelynek részeként sétányokat építenek és különféle élményeszközöket is telepítenek.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!