Mától ismét látogatható a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Április 14-én 8 órakor kitárta kapuit a vácrátóti Botanikus Kert az érdeklődők előtt.

A járványügyi szabályok miatt tavaly novembertől nem fogadott látogatókat a 27 hektáron elterülő, hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye, a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton.

A több mint 200 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert mintegy 90 növénycsalád 2500 faját mutatja be. Dendrológiai gyűjteményében százados faóriások, különleges cserjék, üvegházi gyűjteményében pedig, mintegy 480 méteren értékes kaktusz és pozsgás növények tekinthetők meg.

Bár az üvegházak és a zárt kiállítóterek egyelőre még zárva tartanak, és az arborétumban jelenleg csoportvezetést sem tudnak biztosítani, de a botanikus kert szabadtéri gyűjteményei megtekinthetők.

Jelenleg kiemelt látnivalók a korai tulipánok, nárciszok, magnóliafák, juharfák, egyes korai díszcseresznyék virágzása.

A botanikus kert közleménye szerint az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében a bejárat előtt is és a kert teljes területén kötelező a távolságtartás és a maszk viselése, a jegypénztárnál pedig kérik, hogy a látogatók végezzenek kézfertőtlenítést. A botanikus kert területén egyidejűleg legfeljebb 2000 fő tartózkodhat.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!