Márciusi hó borította fehérbe a Máriagyűdi Bazilikát a Tenkes lábánál

Baranya megye rengeteg csodálatos, épített és természeti kinccsel büszkélkedhet, és megannyit rejteget, köztük a Máriagyűdi kegytemplomot.

A Tenkes nem csupán a gyerekkorunkból ismert történelmi kalandfilm kedvenc kapitányáról híres, hanem egy évszázadok óta látogatott csodatévő zarándokhelyről is. Léteznek helyek, ahol a gyógyító, megnyugtató energiák szinte kézzel foghatók. Ilyen csodatévő zarándokhely bújik meg a Tenkes lábánál, Siklós határában is.

A havazás, amire egész télen vártunk március végén jött el. Az alábbi fotókat 2020. március 24-én készítettük a reggeli órákban:

1846-BAN NYILVÁNÍTOTTÁK HIVATALOSAN KEGYHELLYÉ, 2008-BAN BENEDEK PÁPÁTÓL BASILICA MINOR RANGOT KAPOTT

A több mint 800 fő befogadására alkalmas, kereszt alaprajzú templom 37 méter hosszú, tornyai 56 méter magasak.

A festői környezetben, a Villányi hegység déli oldalán, az Esztergomból induló Magyar Zarándokút végállomásánál található máriagyűdi templomot évente több mint százezer zarándok és látogató keresi fel.

A cikkben szereplő fotók 2020. március 24-én készültek, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosmagyarorszag.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

 

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!