Komlós-völgyi vadászház – törpkunyhó a mesés mecseki erdőben

A kunyhócskánál szinte csak azt várjuk, hogy füst szálljon fel a kéményből, kinyíljon az ajtó, és előbújjanak a törpék.

A Mecsek minden évszakban kedvelt kirándulóhely, ösvényei, túraútjai, bűbájos települései, lenyűgöző természeti környezete felejthetetlen látnivalókat és élményeket kínál.

A Kelet-Mecsek Pécstől keletre egy összefüggő hegyvidéki erdőtömböt képez. A Zengő, a Hármas-hegy, a Dobogó és a Somlyó gerincei között gyönyörű völgyek húzódnak, és itt emelkedik a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Zengő is.

A Kelet-Mecsekben barangolva Pécsvárad és a Zengő között szinte félúton egy mesebeli építményre bukkanhatunk, a Komlós-völgyi vadászházra. Az erdei pihenő ékét kobold-laknak, törpkunyhónak, de mézeskalács-házikónak is nevezik.

A kőből épült, vörös pala fedte vadászházat Scholtz Péter erdőmérnök tervezte még az 1970-es évek elején, melyet Ilijin Petar vajdasági ácsmester épített meg, akinek nevéhez a Szép Ilonka-kilátó is kötődik.

A mesebeli házikónál szinte csak azt várjuk, hogy füstöljön a kémény, kinyíljon az ajtó, és előbújjanak a törpék. A valóság azonban más: ez egy úgynevezett kerület ház, amelyet erdészet gazdasági célokra tart fent.

A Komlós-völgyi vadászház a Pécsvárad-Magyaregregy útvonalon közelíthető meg, Pécsvárad felől érkezve három kilométerre az út baloldalán áll.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!