Kinyithatnak szombaton a vendéglátóhelyek teraszai

A kormány 3,5 millió (első) oltás beadásához kötötte azt, hogy az éttermek nem zárt terű vendégterei kinyithassanak.

Szerdán vagy csütörtökön nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és fél millió beoltott – jelentette be egy hete szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor.

A kormány az újranyitás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltottban határozta meg. Ha ezt elérjük, és reményeim szerint a következő hét közepén szerdán, csütörtökön ez meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok. Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját – mondta a miniszterelnök.

Ma 10.30-ra hirdette meg szokásos heti online sajtótájékoztatóját a kormány, Gulyás Gergely miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő által tartandó eseményen az alábbiak hangzottak el.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, hogy a várhatóan pénteken elérik a 3,5 millió első oltottat. Ezt a belügyminiszter határozattal állapítja majd meg. Mindennek alapján szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak. A teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek majd nyitva. Az ott tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. A kormány eltörli a teraszok után az önkormányzatoknak fizetendő közterületi díjat. 11 órára módosul a kijárási korlátozás kezdete. 

Nincs bejelentés egyelőre a további enyhítésekről.

Akár már a jövő héten elérhetjük a 4 millió beoltottat, ami új mérföldkövet fog jelenteni, így a járványügyi intézkedéseket tovább enyhítheti a kormány. Az erről szóló kormánydöntésekről a miniszterelnök fog (várhatóan holnap reggeli rádióinterjújában) tájékoztatást adni.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!