Kéz-kilátó, ahol Isten tenyeréből nézhetjük a Cserhát mennyei vidékét

Többen a lenyűgöző panoráma, vagy a különleges kialakítás miatt keresik fel a kilátóteraszt, ám akadnak, akik szerint ez a legmegfelelőbb hely a meditálásra, relaxálásra.

Nem megszokott formát, egy nyitott tenyeret mintáz Nógrád megye új kilátója Felsőtold közelében. A varázslatos helyszín a Felsőtold és Hollókő közötti kéktúraszakaszon érhető el.

A Csíkszentmihályi Benjámin által kivitelezett kilátópontot 2020-ban adták át, s megépítése 2-3 hónapba telt. A  kéz vázát 50-60 alkar vastagságú rönkfából alakították ki, és 15-15 nagyobb fából készült a pallók és a burkolat. Érdemes tudni, hogy mind a váz, mind a külső borítás kizárólag holtfa felhasználásával készült.

A kilátóteraszra a”csukló” irányából néhány lépcsőfokon lehet fellépni, mely a süllyesztett megoldásnak köszönhetően oldalról nem is látszik, a hüvelykujj pedig meg is mászható.

Az óriási kéz szimbolikus jelentéstartalmának megfejtéséről a látogatók dönthetnek, a tenyér az adott pillanatban jelentheti számukra a természet őrzőjét, Isten kezét, a védelmet, vagy valami egészen mást.

A kizárólag gyalogosan megközelíthető kilátópontot leggyorsabban Felsőtoldról másfél kilométeres sétával érhetjük el, de Hollókőről is csupán 2 és fél kilométert kell megtenni, így nyugodtan nekivághatnak a szülők a gyerkőcökkel, viszont autóval, motorral és kerékpárral ne induljunk útnak.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!