Hőlégballonok lepték el az eget Őcsényben

Őcsény Tolna megyében, a Dunántúlon található. Szekszárd kistérségéhez tartozik. Itt még aktívak a csipkekészítő, rojtozó, sárközi régi babakészítő, kézi szövő, pártakészítő, gyöngyfűző mesterséggel foglalkozó asszonyok. Az őcsényi repülőtér hazai és nemzetközi találkozók – hőlégballon, vitorlázó repülő, motoros repülő, sárkányrepülő-, valamint ejtőernyős versenyek házigazdája

Nem telik el olyan ősz az utóbbi években, hogy ne lenne egy hét, amikor színes hőlégballonok lepik el az égboltot Őcsényben és környékén. 2019. szeptember 29. és október 5. között rendezik a 30. Őcsényi Nemzetközi Szakmai Ballontalálkozót.

Tavaly avatták fel a hőlégballonos emlékművet a repülőtéren. Az eseményen részt vett Balikó Pál, a Magyarországon 1976-ban elsőként felszálló hőlégballon, a Pannónia kapitánya is. Bakó Lászlótól származik az emlékmű koncepciója, amelynek alapján a szobrot Borsi Lakatos László készítette.

Mutatjuk fotóinkat a 2019-es hőlégballonokról:

A cikkben szereplő fotók 2019. szeptember 29-én készültek, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosmagyarorszag.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!