A meseszép Orfű ősszel is a Mecsek gyöngyszeme

Az őszi bakancslistádra mindenképpen írd fel a Pécs környéki erdőket, hegycsúcsokat, völgyeket. A Mecsek csodás tája annyi élményt kínál, hogy kihagyhatatlan célpont a kirándulni, túrázni szeretőknek

A strandolóknak, fesztiválozóknak, horgászoknak aligha kell bemutatnunk ezt a páratlan tájat, azt viszont kevesebben tudják, hogy a nyári hónapokon kívül is akad itt bőven látnivaló és élmény.

Egyre népszerűbbé válik a Pécstől 14 kilométerre található Orfű, ahol képeslapra illő látvány tárul elénk: természetvédelmi területekkel, tavakkal, erdőkkel, ligetekkel és szépen rendben tartott virágos portákkal, parkokkal találkozhatunk.

2019-ben Orfű nyerte el a Virágos Magyarország verseny fődíját! 

A mai hangulatos orfűi környezet viszonylag újnak mondható, hiszen a mesterséges tavak koncepciója az 1960-as években született. 1962-ben az Orfűi-patakot felduzzasztva hozták létre a 11 hektáron elterülő Orfűi-tavat, ezt követte 1966-ban a közel hétszer nagyobb Pécsi-tó, majd a 28 hektáros Herman Ottó-tó, végül pedig 1970-ben a Kovácsszénájai-tó kialakítása.

Itt található Magyarország egyetlen, ma is működő vízimalma

A Kemencemúzeumban a molnárok most is szorgalmasan dolgoznak, miközben kérésre bemutatják a malmot, lisztet és saját sütésű kenyeret árusítanak. A múzeum az őrlés technológiájának fejlődéstörténetét szemlélteti az őskortól napjainkig.

Orfű környékén nagyszerű lehetőség nyílik rövidebb-hosszabb túrázásra, illetve lovaglásra is, mivel több lovastanya működik errefelé. Mindenkinek bátran ajánljuk tehát ezt a festői szépségű községet a Mecsek szívében, ahová érdemes ellátogatni az év minden hónapjában.

Mutatunk pár mai (2019. október 11.) légifotót a településről:

A cikkben szereplő fotók 2019. október 11-én készültek Orfűn, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosmagyarorszag.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

 

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!