Ezüst minősítést nyert Nagykőrös és Csemő a nemzetközi versenyen

Mindkét település remekelt a nemzetközi megmérettetésen, ahol ezüst minősítéssel díjazták a települések környezetszépítő tevékenységét.

2019-ben város kategóriában Nagykőrös, falu kategóriában Csemő, a tavalyi Virágos Magyarország győztesei képviselték Magyarországot az európai versenyen, melyet 2019. szeptember 28-án tartottak Ausztriában, Haus im Ennstalban.

Nagykőrös szakmai munkásságáért nemzetközi ezüst minősítést ért el. A közösségi térré alakított Hild-díjas főtér Európa egyik legzöldebbje, ezt pedig a nemzetközi szervezet közterület-megújítási elnöki különdíjjal ismerte el! Nem véletlen: a magyar település az épített környezet és a zöldfelületi örökség megőrzésének példaértékű városa.

Csemő szintén ezüst minősítést ért el. Az alföldi falu a világhírű magyar egynyárifajta-nemesítő, Dr. Kovács Zoltán kertészeti örökségét ápolja tovább. A virágtermesztés és közösségi ültetés eredményei minden közterületen tetten érhetők, méltán mondható, hogy Csemő virágos mintatelepülés.

A 2020 évi nemzetközi díjátadó megrendezésének jogát jelképező zászlót is átadták a rendezvényen, melyet Balatonfüred vett át, azaz 2020. szeptember 26-án ott derülhet majd ki, kik lesznek a jövő év legvirágosabb európai települései.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!