Átadás előtt a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház Kőhányáson

A Vértes ökoturizmusának egy újabb lökést ad a kőhányási ökoturisztikai központ elkészülte.

Ha mostanság a túrázó Kőhányásra érkezik, egy merőben új látvány fogadja. A Vérteserdő Zrt. a kezelésében lévő területeken, és annak túraszakaszain már korábban is hajtott végre fejlesztéseket. Ám a mostani, ami a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház megvalósítását eredményezi, egy markáns, erőteljesen pozitív változást ad majd a Vértes ökoturizmusának.

A fejlesztés egyaránt szolgálja a családok kikapcsolódását, az aktív turizmusban résztvevők számára a sokoldalú szolgáltatásokat, ugyanakkor az erdőgazdaság oktatáspolitikájának eszközrendszere is jelentősen erősödik általa.

fotó: Vérteserdő Zrt.

Az épület földszinti része előadótermet, kiállítótermet, Zöld boltot és sváb gasztronómiát is prezentáló éttermet foglal majd magába. Az épület tetőterében helyet kap egy, összesen 45 férőhelyes turistaszállás 13 szobával, szobánkénti fürdőszobákkal.

Az ökoturisztikai látogatóközpont bemutató, ismeretterjesztő és szemléletformáló céljait a látogatóközpont közelében kiépítésre kerülő tanösvény és Zöld út is segíti.

fotó: Vérteserdő Zrt.

Ugyancsak kialakításra kerül egy vizes élőhely bemutató a kőhányási tó rekonstrukciójával, amely ökológiai, természetvédelmi, társadalmi és turisztikai szempontból is jelentőséggel bír. Továbbá, az évek folyamán tradicionálissá vált – szeptemberben oly népszerű – szarvasbőgés hallgató túrák számára egy 12 személyes vadmegfigyelő is épül- olvasható a Vérteserdő oldalán.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!